Vår reise mot Miljøfyrtårn-sertifisering

En forpliktelse til bærekraft

Vurderer du å bli Miljøfyrtårn sertifisert? Vil du vite hvordan vi klarte det?

Vi er stolte over at vi er en Miljøfyrtårn sertifisert bedrift!

Miljøansvarlig, Janicke Tenold Refsdal

Miljøfyrtårn-sertifiseringen representerer en betydningsfull prestasjon og symboliserer vårt sterke engasjement for miljøvennlig drift og bærekraft. Det er en milepæl for oss, som vi er svært stolte av å endelig kunne dele. Min kollega Janicke T. Refsdal fikk rollen som Miljøansvarlig i bedriften. Hun har gjort en strålende innsats og jeg spurte henne om hvordan hun har benyttet vårt internkontrollsystem i prosessen. Janicke hadde flere gode tips til andre som skal i gang med miljøsertifisering.

Få oversikt over kravene

Begynnelsen av vår reise involverte å samle alle nødvendige krav og retningslinjer for sertifiseringen. Dette ble gjort ved å opprette et eget kapittel i Eik, som ga oss en oversikt over de spesifikke kravene. Fordelen med dette var å kunne legge inn hoveddokumentene som representerte sertifiseringskravene, og deretter knytte underdokumenter som beskrev hvordan vi oppfylte hvert krav. Dette gjorde at vi kunne inkludere interne og eksterne referanser der det var nødvendig for å dokumentere vår etterlevelse.

Dynamisk prosess:

En av de mest verdifulle aspektene ved å bruke Eik var muligheten til å endre statusen til dokumenter fra "kladd" til "publisert" etter hvert som kravene ble oppfylt. Dette ga oss en klar oversikt over fremdriften og hva som gjensto i sertifiseringsprosessen.

Tilpasning av eksisterende håndbøker:

En annen fordel vi dro nytte av var at Eik allerede inneholdt det meste av informasjonen og retningslinjene vi trengte for å bli godkjent. Det var imidlertid nødvendig å tilpasse og samle disse elementene for å oppfylle sertifiseringskravene. Vi brukte også maler fra miljøfyrtårn-portalen for å lage enkelte analyser og dokumenter, og disse ble naturligvis ble integrert i Eik under det samme kapittelet.

Sporbarhet og lesebekreftelser:

Eik internkontrollsystemet krevde lesebekreftelser for de viktigste dokumentene. Dette var en uvurderlig funksjon som gjorde at vi kunne dokumentere at ansatte hadde lest viktige dokumenter som orientering for ansatte og vår miljøpolicy. Dette hjalp med å sikre at alle var informert om våre retningslinjer og forpliktelser.

Strukturert tiltaks- og oppgavehåndtering:

En av de mest verdifulle funksjonene i Eik var muligheten til å opprette tiltak og oppgaver for fremtidige handlinger. For eksempel, da det ble nødvendig med førstehjelpskurs for alle ansatte som en del av sertifiseringen, opprettet vi et tiltak med en tydelig frist for gjennomføring. Dette hjalp oss med å organisere og planlegge videre arbeid, samt dokumentere når tiltak ble gjennomført.

Effektiv oppfølging med årshjul:

Hjem-skjermen i Eik var avgjørende for å holde oversikt over fremtidige oppgaver og tiltak. Den ga en klar oversikt over hva som skulle gjøres, når det skulle gjøres, og hvem som var ansvarlig. Dette sikret at vi fulgte sertifiseringsprosessen i henhold til planen.

Kartlegginger og vernetiltak:

Eik gjorde det enkelt å holde oversikt over kartlegginger og vernerunder, og vi kunne enkelt bekrefte at disse aktivitetene ble gjennomført som planlagt.

En sammenhengende tilnærming:

I bunn og grunn bidro Eik til å samle alt i ett system, noe som gjorde det enkelt å organisere, administrere og dele informasjonen som var nødvendig for sertifiseringen. Dette systemet bidro til å sikre at vi var i samsvar med kravene og at vi effektivt kunne oppfylle vårt løfte om å bli en mer bærekraftig organisasjon.

Eik har vært en uvurderlig ressurs i vår reise mot bærekraft og sertifisering. Det har ikke bare hjulpet oss med å oppfylle kravene, men også styrket vår evne til å opprettholde en strukturert og bærekraftig tilnærming til vårt daglige arbeid. Vi ser frem til å fortsette vår innsats for en mer bærekraftig fremtid, og Eik vil fortsette å være en integrert del av denne reisen.

Forrige
Forrige

Smil deg til smilefjes-forskriften med Eik

Neste
Neste

Kom i gang med HMS-Årshjul